Wiadomości z Piekar Śląskich

XV edycja konkursu Innowator Śląska. Do kogo skierowany jest konkurs?

  • Dodano: 2023-05-08 07:00, aktualizacja: 2023-05-07 22:12

To już piętnasta edycja konkursu organizowanego przez Górnośląski Akcelerator Przedsiębiorczości Rynkowej w ramach projektu Enterprise Europe Network.

Ideą wydarzenia jest promowanie i nagradzanie najbardziej innowacyjnych podmiotów z województwa śląskiego. Wyróżnia się te firmy i instytucje badawczo – rozwojowe, które podejmują się nowatorskich zmian wprowadzając najnowocześniejsze technologie, nowe produkty czy usługi i osiągają dzięki temu sukcesy biznesowe lub naukowe. Termin składania wniosków upływa 10 maja 2023 r.

Do kogo skierowany jest konkurs?

W konkursie mogą wziąć uczestniczyć śląscy przedsiębiorcy i instytucje:

  • oferujące innowacyjne produkty, usługi czy nowoczesne rozwiązania technologiczne;
  • wykazujące się udokumentowaniem wprowadzenia na rynek zgłoszonego rozwiązania w okresie ostatnich trzech lat bądź gotową do demonstracji (instytucje sektora badawczo-rozwojowego).

O tytuł Innowatora Śląska można ubiegać się w trzech kategoriach:

  • mikro przedsiębiorstwo;
  • małe i średnie przedsiębiorstwo;
  • instytucja sektora badawczo-rozwojowego.

Rejestracja i koszty uczestnictwa:

Za udział w konkursie nie pobierane są żadne opłaty – inicjatywa realizowana jest w ramach projektu Enterprise Europe Network finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Single Market Programme, budżetu Państwa oraz środków własnych GAPR i zaangażowanych partnerów.

Termin składania wniosków upływa 10 maja 2023 r.

Szczegółowe informacje na temat zasad Konkursu, Regulaminu oraz Deklaracja Uczestnictwa dostępne są na stronie: innowatorslaska.pl.

XV edycja konkursu Innowator Śląska. Do kogo skierowany jest konkurs? / fot. UM Piekary Śląskie

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu PiekarySlaskie.com.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Czytaj również