Wiadomości z Piekar Śląskich

MOSiR zaprasza na lodowisko

  • Dodano: 2021-12-28 08:15, aktualizacja: 2021-12-28 08:24

Lodowisko Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji przy ulicy Olimpijskiej 3 zostało otwarte dla łyżwiarzy 7 grudnia.

Chętni mogą skorzystać z niego w godzinach 9.00-21.00. Mają do dyspozycji 6 wejść. Na miejscu mogą wypożyczyć łyżwy, a dzieci do 7. roku życia mają wstęp wolny.

Wszystkich mieszkańców naszego miasta i nie tylko serdecznie zaprasza się do skorzystania z piekarskiego lodowiska. Dla najmłodszych uczestników plenerowej ślizgawki przygotowane są Pingwinki – przyrządy pomagające w opanowaniu jazdy na łyżwach.

Ze względu na reżim sanitarny, w tym roku na daną tercję może wejść 40 osób – niewliczane w ten limit są osoby zaszczepione (maksymalna ilość osób na lodowisku to 80). Czas trwania poszczególnych tercji lodowiska plenerowego zostaje skrócony o 15 minut w związku z koniecznością przeprowadzenia dodatkowej dezynfekcji obiektów i sprzętu.

Godziny otwarcia lodowiska w sezonie 2021/2022:

  • 9.00 – 10.15 – I wejście
  • 10.15 – 11.00 – przerwa
  • 11.00 – 12.15 – II wejście
  • 12.15 – 13.30 – przerwa
  • 13.30 – 14.45 – III wejście
  • 14.45 – 15.30 – przerwa
  • 15.30 – 16.45 – IV wejście
  • 16.45 – 17.30 – przerwa
  • 17.30 – 18.45 – V wejście
  • 18.45 – 19.30 – przerwa
  • 19.30 – 21.00 – VI wejście

Cennik obowiązujący w sezonie 2021/2022:

  • Wstęp na lodowisko dorośli – 8 zł tercja,
  • Wstęp na lodowisko dzieci i młodzież szkolna, osoby powyżej 60 roku życia – 5 zł tercja,
  • Wypożyczenie łyżew – 6 zł,
  • Uczestnicy organizowanych w Piekarach Śląskich półkolonii oraz wychowankowie Domu Dziecka – 2 zł tercja,
  • Dzieci i młodzież piekarskich szkół w czasie ferii zimowych w trakcie pierwszej tercji – 2 zł,
  • Dzieci do lat 7 (pod opieką dorosłych) – wstęp wolny.

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu PiekarySlaskie.com.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Czytaj również